Hoe overleef ik mijn menstruatie? 10 tips voor een aangenamere “time of the month”.

Onze tips om menstruatiepijn en andere klachten (zoals buikkrampen, rugpijn en depressiviteit) de baas te zijn

 We kennen het allemaal: “that time of the month”. Voor vele vrouwen zijn menstruatieklachten nog steeds een maandelijks terugkerend, ellendig fenomeen. Maar waarom eigenlijk? We leven toch in de 21e eeuw... Jij kunt gewoon de baas zijn over jouw menstruatieklachten! En dat betekent niet dat je je tijdens die dagen vol moet stoppen met paracetamols en in foetushouding in bed moet gaan liggen. Jij wilt gewoon door met je drukke leventje en dat kan ook. In dit artikel geven wij jou 10 tips om je menstruatiepijn en andere klachten als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen!

Tip 1: Ontspan! Kom tot rust...

Ook al is dit niet bewezen, veel vrouwen voelen een verlichting van hun menstruatiepijn als ze zich ontspannen. Zet wat rustige muziek op, lees lekker een boek of een magazine of kijk je favoriete serie op Netflix. Kruip op de bank met een dekentje en een kopje thee. Zorg vooral dat je ontspant... Het is namelijk helemaal oké om eens een paar dagen wat minder productief en druk te zijn! Die “schade” haal je volgende week wel weer in.

Tip 2: Een warm bad

Deze tip sluit meteen mooi aan op de vorige, want wat is er nu meer ontspannen dan een lekker warm bad? Als je veel last hebt van krampen en buikpijn kan een warm bad dit snel verlichten. Warmte helpt namelijk om je spieren te ontspannen en verlicht je menstruatiepijn. Zorg er wel voor dat het bad goed warm is en dus niet lauw!

 Moet je het zonder de luxe van een bad doen? Het gaat vooral om de warmte op de spieren. Een extra lange hete douche of een warme kruik op je buik doet vaak ook al wonderen.

Tip 3: Drink veel water en eet vezels!

Voor en tijdens je menstruatie maakt je lichaam een hormoon aan, genaamd progesteron. Door progesteron gaan je darmen trager werken. Dit zorgt dan weer voor buikpijn of een opgeblazen buik. Fijn hè? Not! Don’t worry want dit heb je zelf in de hand! Eet veel vezels. Vezels stimuleren je darmen om goed te werken. Drink daarnaast veel water (dat doe je natuurlijk altijd al, toch? 😉). Deze combinatie zorgt ervoor dat het niet veel uitmaakt dat je darmen trager werken, je zult er veel minder last van hebben.

Tip 4: Meer voedingstips: ijzer en magnesium

Het kan zijn dat je ijzerwaarden behoorlijk aan de lage kant zijn tijdens je menstruatie (je verliest immers nogal wat bloed). Dat kan ervoor zorgen dat je non stop zin hebt in een vette hamburger of een dikke biefstuk. Natuurlijk moet je jezelf niet alles ontzeggen, je hebt het immers al zwaar genoeg! Maar als je een tripje naar de dichtstbijzijnde fatsfoodketen wil vermijden, kun je beter voor gezondere ijzerhoudende producten kiezen, zoals spinazie.

Heb jij altijd behoefte aan een flink stuk pure chocolade tijdens je ongesteldheid? Meteen aan toegeven dan! Pure chocolade bevat namelijk magnesium. Voedingsproducten met magnesium gaan die verschrikkelijke krampen tegen. Kies wel voor een reep met minstens 65% cacao.

Tip 5: Bewegen helpt

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken om onder je dekentje vandaan te komen en iets nuttigs te doen, laat staan om te gaan sporten. Maar trust us: het helpt echt. Tijdens het sporten komt er namelijk endorfine vrij in je lichaam, een stofje dat zorgt voor een goed gevoel. En datzelfde stofje zorgt er ook voor dat menstruatiekrampen verminderen. Je hoeft natuurlijk geen marathon te rennen, een stevige wandeling kan ook al goed doen. Probeer in ieder geval om niet je hele ongesteldheid in foetushouding te blijven liggen, hoe verleidelijk dat ook klinkt!

Tip 6: Easy on the coffee

Misschien ben je juist geneigd om méér koffie te drinken tijdens je menstruatie, je voelt je immers niet helemaal lekker en kunt wel een opkikker gebruiken. Ons advies: doe het niet! Drink liever zelfs één of twee kopjes minder dan normaal. Cafeïne zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt. En dat maakt dat opgeblazen gevoel en die kramp dus juist nog veel erger. Grijp dus liever naar een flinke kop (cafeïnevrije) thee met gember, dat vermindert de krampen zelfs.

Tip 7: Sleep it off

Deze is vast geen probleem als je de vorige tip ook opvolgt 😉 Ga een uurtje eerder naar bed! Je lichaam heeft het er maar druk mee tijdens je ongesteldheid, het reinigen van je baarmoeder is hard werken. Een uur extra slaap kun je dus prima gebruiken.

Tip 8: Gooi je weegschaal en die strakke skinny jeans in de hoek

Je voelt je ongemakkelijk, opgeblazen en wil het liefst de hele dag junkfood naar binnen schuiven. Daarnaast houdt je lichaam ontzettend veel vocht vast. Waarom zou je het jezelf aan doen om tijdens deze dagen op de weegschaal te gaan staan? Doe dat maar gewoon even niet, want tijdens je menstruatie kun je makkelijk 1 tot 2 kilo zwaarder zijn dan normaal. En probeer je ook niet met je opgezette buik in je favoriete skinny te persen. Daar wordt niemand blij van. Trek iets comfortabels aan en gooi die weegschaal en skinny jeans even een paar dagen in de hoek.

Tip 9: Menstruatie-ampullen!

Ben je gewoon helemaal klaar met die menstruatiepijn? De menstruatie-ampullen van NCY Essentials kunnen helpen om je menstruatieklachten weg te nemen. De ampullen helpen tegen buikpijn, buikkrampen, rugpijn, depressiviteit en nog een heleboel andere menstruatieklachten! Je smeert de inhoud van één van de ampullen uit over je buik en een half uurtje later verlicht het de klachten al. De menstruatie-ampullen van NCY Essentials bevatten alleen natuurlijke producten en zijn gemaakt in Zwitserland.

Check de menstruatie ampullen van NCY Essentials hier!

Kortingscode? Scroll down...

Tip 10: NCY olie in combinatie met de menstruatie-ampullen

Deze olie is bewezen pijnverlichtend, werkt ook ontspannend en heeft daarnaast nog tal van andere voordelen maar die zullen we je nu even besparen. Deze olie in combinatie met de menstruatie-ampullen is een perfecte combinatie!

Check de olie van NCY Essentials hier. 

Los kopen? Gebruik kortingscode: “TRYMENCY” om op je eerste bestelling 10% korting te ontvangen.