Hoe visualiseer je jezelf rijk?

Betrap je jezelf erop dat je getriggerd wordt door de titel van deze blog?

Interessant toch?! Meer succes, een groter huis? Vraag het aan het universum. Influencers en coaches zijn er maar druk mee. Daar ga ik het niet met je over hebben 😉. Ik wil het wel met je hebben over intuïtie. Heb je ooit gewenst dat je beter op je intuïtie kon vertrouwen? Intuïtie kan een krachtig hulpmiddel zijn bij het nemen van beslissingen. Zoals Albert Einstein ooit zei:

“ The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Albert Einstein

We horen onszelf of anderen vaak zeggen: "Mijn verstand denkt het ene, maar mijn hart voelt het andere". Generaties lang hebben we gehoord en is ons verteld dat we naar ons hart moeten luisteren als het gaat om de dingen die ertoe doen.

Inmiddels is er ook wetenschap achter intuïtie.

Het Hearth Math institute heeft een aantal jaren geleden een experiment uitgevoerd. De deelnemers werd verteld dat het doel van het onderzoek het testen van stressreacties was en ze waren niet op de hoogte van het werkelijke doel. Elke deelnemer ging achter een computer zitten en kreeg de instructie om op een muis te klikken als hij klaar was om te beginnen.

Het scherm bleef zes seconden leeg. De fysiologische gegevens van de deelnemer werden geregistreerd door een speciaal softwareprogramma en vervolgens werd één voor één een serie van 45 foto's op het scherm weergegeven. Elk plaatje, dat 3 seconden werd getoond, riep ofwel een sterke emotionele reactie op, ofwel een kalme toestand. Na elke afbeelding bleef het scherm 10 seconden leeg. Deelnemers herhaalden dit proces voor alle 45 plaatjes, waarvan 30 een kalme reactie opriepen en 15 een sterke emotionele reactie.

De resultaten waren fascinerend: zowel het hart als de hersenen van de deelnemers leken aan te geven dat ze informatie over de emotionele kwaliteit van de plaatjes ontvingen en erop reageerden voordat de computer ze willekeurig selecteerde, alsof ze reageerden op een toekomstige gebeurtenis. Deze reacties vonden gemiddeld 4,8 seconden voordat de computer willekeurig plaatjes selecteerde plaats.

Misschien nog diepgaander waren de gegevens die aantoonden dat het hart eerder informatie ontving dan de hersenen. "Het wordt eerst geregistreerd vanuit het hart," legde Rollin McCraty Ph.D. uit, "dan omhoog naar de hersenen (emotionele en pre-frontale cortex), waar we logisch kunnen relateren aan wat we intuïtief waarnemen, en dan uiteindelijk omlaag naar de darmen (of waar iets is dat we intuïtief waarnemen).

Denk maar eens aan de momenten dat je kippenvel ervaart, of je nekhaartjes die overeind gaan staan als je gevaar voelt.

Hoe kun je nou je intuïtie verbeteren? Onderstaand enkele tips.

 1. Meditatie: Regelmatig mediteren kan helpen om de geest tot rust te brengen en de focus te verbeteren, waardoor het makkelijker wordt om af te stemmen op je intuïtie.

 2. Mindfulness: Aanwezig en bewust zijn in je dagelijks leven kan je helpen meer afgestemd te raken op subtiele intuïtieve signalen.

 3. Schrijven: Je gedachten en gevoelens opschrijven kan je helpen om je innerlijke wijsheid en inzichten aan te boren.

 4. Visualiseren: Je verschillende scenario's en uitkomsten voorstellen kan je helpen om contact te maken met je intuïtieve gevoel van wat goed of fout voelt.

 5. Vertrouwen op je eerste instinct: oefenen in het vertrouwen op je buikgevoel en ernaar handelen kan helpen om je intuïtieve vermogens te versterken.

 6. Aandacht besteden aan je lichaam: Afstemmen op lichamelijke sensaties en reacties kan je helpen je intuïtieve signalen beter te begrijpen.

 7. Oefen niet-oordelen: Het vermijden van oordelen of rationaliseren van je intuïtieve gevoelens kan je helpen om er open en ontvankelijk voor te blijven.

 8. Feedback zoeken: Reflecteren op situaties en feedback vragen van anderen kan je helpen om je intuïtieve inzichten beter te begrijpen en te valideren.

 9. Contact maken met de natuur: Tijd doorbrengen in de natuur kan je helpen om je geaard en verbonden te voelen, waardoor het gemakkelijker wordt om je intuïtie aan te boren.

 10. Reflecteren op ervaringen uit het verleden: Het analyseren van ervaringen uit het verleden en hoe je intuïtie je leidde, kan je helpen om je intuïtieve signalen te leren herkennen en vertrouwen.

Luister dus naar je hart!

We hebben een aantal producten die je hierbij ondersteuning kunnen bieden:

 • CBD olie: zorgt voor meer rust in je hoofd en lijf, waardoor je ontvankelijk wordt voor signalen;
 • Body & massage oil: zelfmassage is een eeuwenoude techniek om oxytocine aan te maken. Hierdoor voelt jouw lichaam zich veilig, kun je beter ontspannen en tot rust komen en dus luisteren naar je innerlijke stem. DOWNLOAD hier het gratis boekje.

Ik hoop je weer geïnspireerd te hebben.

Liefs,

Nancy