NCY's interpretation of the 5 seconds rule (Mel Robins)

Herken je dat? Elke keer zet je de wekker om 6 uur maar het lukt je niet om uit je nest te komen?

 

Laten we vandaag het transformerende potentieel onderzoeken dat in weerstand schuilt. Weerstand wordt vaak gezien als een obstakel, maar kan juist de weg vrijmaken voor groei, veerkracht en positieve verandering in ons leven.

 

Dus laten we weerstand niet zien als een blokkade, maar als een gids voor zelfontdekking en empowerment. Zie het als een kans om jezelf uit te dagen, uit je comfortzone te stappen en je ware potentieel te ontdekken. Door weerstand te erkennen als een noodzakelijk onderdeel van jouw reis, kun je de energie ervan gebruiken om jezelf vooruit te brengen in je leven.

 

10 krachtige tips die jou helpen om je weerstand te overwinnen:

 

Om weerstand te transformeren is het essentieel om doorzettingsvermogen, geduld en een open houding te cultiveren. Laten we actief op zoek gaan naar nieuwe perspectieven, de dialoog aangaan met anderen en creatieve probleemoplossingstechnieken verkennen. Onthoud dat de grootste doorbraken vaak door weerstand worden bereikt. 💡

 

  1. Vind je motivatie: Ontdek wat jou drijft en gebruik dat als brandstof om je door weerstand heen te worstelen. Doe je dit niet, wordt het lastig. Intrinsieke motivatie vind je alleen in jezelf.
  2. Neem kleine stappen: Alles in 1 x veranderen hou je niet vol. Begin met iets simpels zoals elke dag netjes je bed opmaken en breidt dit stap voor stap uit.
  3. Oefen focus en wen jezelf vaste rituelen aan, dus sta bij voorkeur elke dag op hetzelfde tijdstip op en ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed. Je zult je fitter gaan voelen en zult snel minder weerstand gaan ervaren.
  4. Oefen veerkracht: body, mind en soul werken samen. Een sterk lichaam, brengt ook een sterke geest. Daag jezelf uit door bijvoorbeeld elke keer wat zwaardere gewichten te tillen met sporten.
  5. Vier overwinningen: Erken en beloon jezelf wanneer je weerstand overwint, waardoor je je positief gedrag versterkt.

 

Go for it!