Zo start je 2023 goed!

2022 is bijna voorbij. Het is weer voorbij gevlogen. Weer een jaartje op de teller erbij. We rennen steeds harder, maar komen steeds minder vaak waar we willen zijn en zijn steeds minder voldaan, met als resultaat stress en een ontevreden gevoel. Ik kijk terug op 2022 als een jaar waarin ik vooral veel geleerd heb. Een aantal van die dingen deel ik graag met je.

 1. Stop met stoppen. 80% van succes komt voort uit consistentie. Pleeg die wekelijkse acquisitie belletjes, sport 3 keer in de week, schrijf die content. Gas erop!
 2. Angst is een slechte raadgever. Daag jezelf uit, blijf leren en jezelf continue verbeteren. Iets waar je angst voor had en dat vervolgens toch lukt is het meest bevredigende dat er bestaat.
 3. Kijk vooruit. Met “had ik maar..” schiet je niks op. Elke dag is een nieuwe kans om verschil te maken in jouw leven en dat van een ander.
 4. Automatiseer waar mogelijk zodat jezelf meer tijd krijgt voor de dingen die er echt toe doen. Hoe slimmer je werkt, hoe minder stress je zult ervaren en hoe gelukkiger je je voelt. 
 5. Verbindt en omring je met positieve mensen die je vooruit helpen. Men zegt niet voor niks dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat. 
 6. Humor en de waarde van een glimlach. Door te lachen ontspan je lichamelijk en geestelijk en vermindert stress.
 7. Een krachtig lichaam en een krachtige geest zijn de basis van een succesvol leven. Gezondheid begint van binnenuit! 
 8. Zeg die baan op waar je niet meer happy van wordt, neem dat risico, ga ervoor ook al ben je niet klaar. Beter proberen en falen dan niks doen. Je leert en gaat door!

Ik heb zin in 2023! Hieronder heb ik een aantal belangrijke punten opgeschreven die je kunnen helpen met het maken van een goede start. 

Geen plan is een slecht plan.

Zonder plan dool je maar wat rond en zullen je doelen vaker niet gehaald worden dan wanneer je een plan hebt uitgewerkt. Hoe doe je dit nou eigenlijk, een goed plan opstellen? 

Er zijn super veel goed journals beschikbaar. Door wekelijks je doelen bij te houden krijg je direct grip op je leven. Werk je hoofddoelen uit in subdoelen en creëer kleine mijlpalen. Door die mijlpalen te vieren houdt je de missie om je doelen te behalen langer vol. Niet realistische doelen werken alleen maar demotiverend.

Schrijf dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse doelen op en zorg dat deze meetbaar zijn. Die kleine successen houden je op de been, geloof mij :) 

Maak je reden om te slagen groter dan je excuus om te falen.

Oftewel just F*ucking doe het ook al heb je geen zin. De afgelopen jaren heeft het mij enorm geholpen om dit punt in te zetten wanneer ik het gevoel had dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. Ik heb ook niet altijd zin om om 7 uur in de ochtend te gaan sporten, maar als ik het dan toch gedaan heb voel ik me top en kan ik de dag krachtig beginnen.

Kijk eens kritisch naar jezelf. Wanneer je jouw angsten/valkuilen in de ogen aan kunt  kijken, is de kans groot dat je ze kan tackelen. Neem bijvoorbeeld het uitstellen van sporten/gezond eten. Wanneer je hier last van hebt kun je het volgende doen:

 1. Bedenk wat het resultaat van het uitstelgedrag op lange termijn is. 
 2. Ga na hoe goed jij je voelt wanneer je wel genoeg aandacht aan je gezondheid besteed.
 3. Stel jezelf eens ‘de ideale jij’ voor. Past je huidige gedrag in dat plaatje? 

Door eerlijk en kritisch naar jezelf te zijn haal je vaak het beste in jezelf naar boven. Good luck! 

Ga aan de slag met een Accountability Partner

De uitdrukking ‘Samen staan we sterk’ is een populaire uitspraak. En ja, het is waar, als je elkaar weet te vinden, elkaar kunt horen en elkaars verschillen omarmt, dan versterk je elkaar. Het valt dus niet meer te ontkennen dat een goede accountability partner erg handig is voor het behalen van je doelen. 

Wanneer je elkaars accountability partner bent, dan houd je elkaar verantwoordelijk voor de doelen die je hebt gesteld. Sporten, afvallen? Zorg dat je je plan voor 31-12 klaar hebt!

Het is één ding om jezelf in de steek te laten, maar je accountability partner teleurstellen doe je gewoon niet. Geloof mij, ik spreek uit ervaring! 

Wil jij jouw leven lijden of wil jij jouw leven leiden?

Ik geloof niet in goede voornemens. Deze zijn tijdelijk van aard en werken daarom vaak alleen maar frustrerend. Ik geloof wel in structurele en haalbare doelen die je integreert in je dagelijkse leefstijl. Door leiding te nemen over jouw eigen leven kun je er het maximale uithalen. Stop met lijden, pak die verantwoordelijkheid en crush your goals. Laat de champagne ploppen!

Ik hoop dat je het nieuwe jaar goed kunt starten. Mocht je meteen aan de slag willen, check dan onze bundels. Ik ben heel nieuwsgierig naar de dingen die je zult bereiken, tag me dus zeker @ncyessentials zodat we samen kunnen glimlachen.