Hoe ik door het gebruik van CBD olie weer een aangenaam mens werd

Je kent het wel (of eigenlijk hoop ik voor jou van niet): stress op je werk. Je maakt je druk om zaken waar je helemaal geen invloed hebt en als je ’s avonds wil gaan slapen razen alle scenario’s van de afgelopen werkdag nog altijd door je hoofd. Als je wakker wordt denk je meteen aan die overvolle agenda en je telt de dagen af tot het weer weekend is. Zondag wordt “smonday”: die dag waarop je steeds denkt aan het feit dat het morgen weer maandag is en je weer aan het werk moet. Dat alles maakt je niet per se een plezierig persoon om mee samen te leven. Klinkt herkenbaar? Dan ga ik je nu vertellen hoe je van CBD olie weer een aangenaam mens wordt, want dat is wat het voor mij deed.

 

Mevrouw stresskip

Mijn vriend noemde me grappend “mevrouw Stresskip”, maar grappig vond hij het eigenlijk al een tijdje niet meer. Ik zat in constante stressmodus als het op mijn werk aankwam. Waarom? Eigenlijk zonder een goede reden. Ja, ik was net gewisseld van baan en had nog het gevoel dat ik me moest bewijzen. Tel daar corona bij op en het wordt een stuk lastiger om te zorgen dat iedereen weet wie je bent en wat je allemaal in huis hebt. Maar eigenlijk ging het gewoon heel goed, iedereen was tevreden over mijn werk en ik begon mijn weg te vinden. Toch had ik last van slapeloze nachten en spontane woede-uitbarstingen afgewisseld met huilbuien. En als het die tijd van de maand was, nog 10 keer erger natuurlijk. Hormonen, you gotta love ‘em. Ik was in ieder geval even niet helemaal mezelf.

 

CBD olie: because why not?

Mijn zusje kwam als eerste met CBD olie op de proppen, ze had zelf problemen met slapen en het hielp haar enorm. Eerst dacht ik dat ze wietolie gebruikte en dus elke avond high naar bed ging, maar CBD bleek toch net iets anders te zijn dan THC. Even googlen en al mijn eigen klachten verschenen in het lijstje van dingen waartegen CBD olie kan helpen. Nou ben ik niet zo van de huisartsbezoeken en chemische middeltjes, maar CBD leek me een mooie natuurlijke oplossing. Baat het niet dan schaadt het niet, ik ging het proberen.

 

Wennen

Ik had natuurlijk gelezen dat het even duurt voordat je de effecten van CBD olie begint te merken, het kan zelfs zijn dat je lichaam er een week of twee aan moet wennen. Toch verwachtte ik na het innemen van mijn eerste druppeltjes een klein beetje dat het ging inslaan als een bom. Misschien komt het door de geur, want als je het flesje open draait komt je wel een overduidelijke wietachtige lucht tegemoet. Gelukkig was er geen sprake van een heftig effect, maar dat zorgde ook meteen voor een beetje twijfel. Gaat dit voor mij wel werken? Nieuwsgierig als ik was bleef ik de druppels wel trouw elke dag innemen en langzaam begon ik ook al aan de bittere smaak te wennen.

 

Het CBD-effect

Na een week of anderhalf besefte ik dat ik, heel geleidelijk, wat rustiger was geworden. Een soort innerlijke rust om het maar even (in voor mij heel zweverige termen) te verwoorden. Als er op het werk iets gebeurde liet ik het makkelijker van me af glijden en ik lag minder vaak te piekeren in bed. Was iets niet mijn verantwoordelijkheid? Dan zou ik er geen nacht minder om slapen. De “scherpe randjes” waren er een beetje af, zo leek het wel. Ik kon makkelijker verantwoorden dat het leven om meer draait dan alleen werk en tijdens de momenten dat ik niet aan het werk was, dacht ik er ook niet meer zo vaak aan wat er allemaal nog gedaan moest worden. En een bonus: de pijn in mijn schouder waar ik al meerdere keren voor bij de fysio was geweest, was ineens ook een stuk minder.

 

Het moment van de waarheid: that time of the month

Je snapt dat ik erg benieuwd was hoe ik me tijdens mijn ongesteldheid zou voelen nu ik wat hulp van mijn vriend CBD had. And he did not disappoint. Natuurlijk verrichten die paar druppeltjes olie geen godswonderen, ongesteld zijn is nooit een pretje en dat wordt het ook niet als je CBD gebruikt. Maar ik had minder hoofdpijn, minder last van mijn buik en rug, en misschien nog wel het belangrijkst voor mij: geen huilbuien om helemaal niks. Je snapt het: CBD heeft mij overtuigd en ik raad het nu iedereen aan die het maar wil horen. Volgende maand ga ik ook de NCY menstruatieampullen gebruiken want ik hoor dat die combinatie top moet zijn, ik kan bijna niet wachten tot ik weer ongesteld ben! Nee oké, dat was echt overdreven, maar ik ben wel heel benieuwd ;)