Hoe voelt het om CBD te gebruiken?

Wat kan ik verwachten? Hoe lang duurt het voordat CBD inwerkt? Voelt het alsof ik stoned/high ben? Allerlei vragen zoals deze krijg ik meerdere keren per week. En dat is zo gek nog niet, CBD is namelijk voor veel mensen nieuw en het effect is daarmee dus ook nog onbekend.

Om meer duidelijkheid te geven over hoe het voelt om CBD te gebruiken heb ik er een blogpost over geschreven. 

Uiteraard is het effect lang niet voor iedereen hetzelfde, want ieder lichaam en geest is anders! Onderstaande uitleg is dan ook gebaseerd op mijn eigen ervaring en die van een aantal NCY klanten. Schrik dus niet als jij een ander effect ervaart dan hetgeen wat ik hieronder beschrijf. 

In deze blog: 

  • Wat is het lichamelijke effect van CBD? 
  • Kan ik stoned worden van CBD? 
  • Hoe voel ik me wanneer ik CBD gebruik? 
  • Hoelang duurt het tot ik het effect van CBD merk?

Wat is het lichamelijke effect van CBD? 

Zoals gezegd is ieder lichaam anders, en zal iedereen waarschijnlijk een iets ander effect ervaren. CBD wordt opgenomen door het ECS, het endocannabinoide systeem. Het speelt een rol bij zenuwen, stress, innerlijke onrust en bij rusteloze gevoelens. Het fungeert als het ware ook als een natuurlijke rustgever voor een goede slaap en een gezonde nachtrust, het speelt een rol bij de vorming van de gemoedstoestand en de werking van het zenuwstelsel.

Wanneer het ECS niet goed zijn werk doet, kun je er dus flinke nadelen van ervaren. CBD Olie maakt een verbinding met dit systeem en zorgt er als het ware voor dat het allemaal weer gaat werken zoals het bedoeld is. 

Kan ik stoned worden van CBD?

Ze worden nogal eens met elkaar verward: CBD en THC. En dat is zo gek nog niet, want beide stoffen komen van nature in de familie van cannabisplanten voor. Echter komt CBD vaak uit de hennepplant, en THC uit de marihuana plant. Naast dat CBD en THC afkomstig zijn uit de familie van cannabisplanten, behoren ze ook tot dezelfde groep stoffen: de zogenaamde cannabinoïden. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen beide stoffen.

Het lichamelijke effect is bij CBD aanzienlijk anders dan bij THC. THC is een psychoactief middel, wat inhoudt dat het invloed heeft op het gedrag of de beleving van de gebruiker. CBD is geen actieve stof en heeft dus geen invloed op de psyche van de gebruiker.

THC is dus de stof die een high/stoned gevoel kan veroorzaken. Onze CBD-producten (zoals CBD olie) bevatten geen THC. 

Dus nee.. je kan niet stoned worden van CBD!

Hoe voel ik me wanneer ik CBD gebruik? 

Nu je wat meer hebt gelezen over het lichamelijk effect van CBD is het tijd het over 'het gevoel' ervan te hebben. 

Mijn eigen ervaring:

Van nature ben ik beste wel direct en kan ik soms wat bot uit de hoek komen. CBD heeft bij mij het effect dat die scherpe randjes er vanaf zijn en dat ik wat doordachter reactie geef dan voorheen. Voor mij is dit een fijn effect en voor de mensen om mij heen ook. Daarnaast merk ik dat ik minder snel stress heb en beter met een 'helicopterview' naar situaties kan kijken. 

Van een klant:

Danielle:

"Na ongeveer 1 week begon ik te merken wat voor prettig effect CBD op mijn dagelijks leven kon hebben. Ik heb al jarenlang onverklaarbare rugklachten en sinds ik CBD gebruik is dit aanzienlijk minder geworden. Bij mij voelt CBD alsof je net uit de spa komt en volledig relaxt bent. Erg fijn al zeg ik het zelf!"

--

Vaak krijg ik van klanten als feedback te horen dat ze 'een algemeen ontspannen gevoel' ervaren. Een gevoel dat bij veel mensen doorwerkt in alle dagelijkse activiteiten. 

Mijn tip: verwacht er niet te veel van! Laat het effect op je afkomen en probeer bewust te letten op hoe jij je voelt. Houdt desnoods een klein dagboekje bij waarin je omschrijft wat je ervaart. 

Hoelang duurt het tot ik het effect van CBD merk?

Voor de meeste van onze klanten heeft CBD een positief effect op het dagelijks leven, voor andere blijft het effect een mysterie. De effecten van CBD zijn niet voor iedereen merkbaar. Deels is dit te wijten aan de manier waarop CBD gebruikt wordt, meer hierover vind je hier.

Ik merkte het effect ongeveer na 3 keer CBD olie te hebben genomen. De eerste keer kan altijd een tijdje duren, omdat je lichaam er nog aan moet wennen. Bij de ene is dit al na 2 uur, bij de ander duurt het weken voordat ie er wat van merkt. 

Om CBD zo optimaal mogelijk te ervaren raadt ik je aan om het iedere dag op hetzelfde tijdstip te nemen. Creëer je eigen CBD routine! Zelf neem ik rond 9:00 uur en rond 22:00 uur 3 druppels. Voor mij werken deze tijden perfect, voor jou kan dit weer helemaal anders zijn!

Tot slot:

Nogmaals: iedereen is anders en het effect van CBD dus ook! Soms heb je een beetje geduld nodig om het effect te ervaren. Het hangt er maar net vanaf wat jouw lichaamstype is, hoeveel je neemt, hoe je je op dat moment voelt en er zijn nog talloze andere factoren.

Als je nog tips nodig hebt of mij iets wilt vragen, neem gerust contact met mij op! Dit kan via de chat (rechtsonder in je scherm) of via het contactformulier