Start de week goed. Monday Motivation!

Hee Topper! Nancy hier. Deze week deel ik 4 van mijn gewoontes met je om de week goed te starten. Veel leesplezier!

Maandag...

De wekelijkse sleur en het aftellen naar het weekend is alweer begonnen, oftewel: het is weer maandag. Maar ho eens, met deze negatieve gedachtes gaat deze dag alleen maar zwaarder worden. Laten we ons focussen op het positieve en er alles aan doen om van deze maandag een kickstart te maken van een top week! 

Maandag is dé uitgesproken dag om goed te beginnen. Zelf heb ik dagelijks verschillende goede gewoontes/routines. Wat mij betreft is het belangrijk om ook juist op de maandag je best te doen om een aantal goede gewoontes uit te voeren. Let's start: 

Schrijf je doelen van deze week op.

Doelen opschrijven aan het begin van de week helpt mij om te bepalen waar ik deze week mijn tijd in wil steken. Zelf merk ik dat wanneer ik mijn doelen op maandagochtend opschrijf, ik ze bijna altijd aan het einde van de week heb behaald. 

Een doel geeft je een richting in je nieuwe week. Je zegt eigenlijk tegen jezelf wat jij deze week uit jouw leven wilt halen. Bij het stellen van doelen heb ik het eindresultaat alvast in mijn hoofd, dit motiveert mij enorm om er voor te gaan in de daaropvolgende dagen. 

Waarom doelen stellen zo belangrijk is: 

  • Doelen zorgen voor motivatie
  • Doelen geven je focus
  • Je zelfvertrouwen groeit

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je doelen zijn. Start met een aantal kleine doelen, zodat je zeker weet dat je succes kunt behalen! Maar wees ook zeker niet bang om grote doelen te stellen. Met het stellen van grote doelen overtref je jezelf misschien wel ;)

Neem een koude douche

Misschien sta je de eerste keer gillend en naar adem happend onder de douche. Dat mag, want je moet er echt aan wennen… Geloof mij, het is het allemaal waard. Net als CBD heeft een koude douche een positief effect op het immuunsysteem. Tevens krijg je er een mooiere huid van en geeft het je (frisse) energie. 

Start met een koude douche op jouw eigen manier. Verlaag de temperatuur rustig totdat je onder een koude douche staat, dan valt het allemaal best wel mee. Ben je toe aan een adrenaline rush? Stap dan direct onder de koude douche, geloof mij.. Die adrenaline zal je ervaren! 

Last but not least: het koude water zorgt er ook voor dat je minder gevoelig bent voor stress en depressies. Een koude douche geeft je lichaam een natuurlijke trigger. Er komen door het koude water hormonen vrij die je een energie-boost geven. 

Kortom: super om de week mee te starten! 

Plan je beweging in

Deze is voor mij echt een must. Persoonlijk staat mijn agenda al helemaal vol, voordat de nieuwe week begonnen is. Het is dan ook een van mijn valkuilen om te weinig tijd te steken in lichamelijke beweging. Sinds ik op maandag een weekplanning maak, heb ik er minder moeite mee om aan voldoende beweging te komen. 

Zie jij er tegenop om het in te plannen en ben je bang dat je de afspraken met jezelf niet nakomt? Begin klein, dan komt vast alles goed. Plan bijvoorbeeld een half uur wandelen in na het avondeten of ga eens met de fiets naar werk in plaats van met de auto. 

Tip: zet de meldingen van je agenda aan. Zo weet je zeker dat je niks mist! 

Ruim je werk/studeer plek op. 

In mijn geval is mijn werkplek de plek waar ik moet presteren. Persoonlijk functioneer ik 10X beter wanneer mijn werkplek schoon en opgeruimd is. Op maandag ochtend start ik mijn werkdag dan ook altijd met het netjes maken van mijn bureau. Ik leg spullen weer op de plek waar ze horen en het notitie briefje van vorige week, gaat de prullenbak in. 

Een opgeruimde werkplek geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik blijer de dag doorkom. Ik presteer er ook nog eens beter door. Eigenlijk is dat laatste niet zo gek, je hersenen hebben namelijk minder prikkels bij een opgeruimde werkplek.. Dit zorgt ervoor dat je je kan focussen op de juiste dingen. 

Enjoy Your Monday!

Als je dit leest heb je waarschijnlijk de hele blog gelezen, daar wil ik je voor bedanken.

Super dat je even de tijd genomen hebt om mijn tips voor een succesvolle maandag te lezen. Ik hoop dat dit jou heeft gemotiveerd om er deze week vol voor te gaan. Geniet van je week topper, you got this! 

P.S. Door de week heen gebruik ik dagelijks NCY CBD Olie 5%, dit helpt mij om in balans te blijven. Dit product vind je hier: https://ncyessentials.nl/cbd-olie-5%