Waarom je nu al aan je summerbody zou moeten beginnen!

Kun je in 2 maanden tijd een summerbody creëren?

Nee dit is niet reëel voor de gemiddelde vrouw. Wil je het werk doen? Lees dan verder.

Tijdens Corona, aangezien de sportscholen gesloten waren, zeiden mijn vriend en ik weleens gekscherend tegen elkaar “A summer body is made in winter”. Wat zijn we blij dat alles weer open is. Inmiddels ben ik weer fit, maar eerlijk is eerlijk ik heb toch wel even moeten herstellen na Corona. Dit hoor ik veel om mij heen.

Ik kan je het 5-day detox programma van yoursuper.com van harte aanraden (ik heb hier geen belangen ☺). 100% natuurlijke ingrediënten en lekkere recepten en je hebt allesbehalve een hongergevoel. Crash diëten zijn een absolute no go! Wil je een advies op maat? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar Jacqueline Rijks: info@praktijkvitaliteit.nl . Zij is ondermeer specialist op het gebied van detox.

Maar terug naar jouw summerbody: hoe kun je zo snel mogelijk aan de slag?
Hoe een summer body eruit ziet, is voor iedereen verschillend. Het is vooral belangrijk dat je je happy en gezond voelt in je lijf. Ga je voor een strakker lichaam? Er zijn maar 2 dingen die werken: sporten en voeding. 
Een strakker lichaam betekent over het algemeen een lager vetpercentage gecombineerd met meer spiermassa. Hoe bereik je dit?

Cardio work out: Cardio is gezond en je valt er van af. Rennen is het makkelijkste en goedkoopste ☺ Echter hier bouw je geen spiermassa mee op. Bovendien verbrand je met een gemiddelde krachttraining meer dan met een gemiddelde cardio training. Je bent wel in de buitenlucht (vitamine D) en het maakt je wel conditioneel fit. Tip: Plan minimaal 2 maal per week een half uurtje rennen. In de ochtend ben je nog fit.


Krachttraining: Wil je je spieren beter zichtbaar maken, ga dan voor krachttraining. De combinatie tussen beide is echt het meest effectief.

Voeding: Men zegt niet voor niks dat een fit lichaam start in de keuken. Je zult meer calorieën moeten verbranden dan dat je binnenkrijgt. De basis is gezond en vers voedsel. Enkele eet tips: groenten, fruit, noten, kwark, vis en gevogelte. Vermijd zoveel mogelijk suikers, transvetten en het eten van teveel koolhydraten in de vorm van pasta, aardappelen, rijst en brood. Maak het vooral ook niet te ingewikkeld. Op de site van Yoursuper vind je hele leuke recepten, super makkelijk, puur en toch heel smaakvol.

Kan het ook zonder sporten?
Wederom een nee. Zonder actie ga je niet het gewenste resultaat bereiken. Het is echt wenselijk om spieren op te bouwen.

Voedingssupplementen
Er bestaat geen wondermiddel om af te vallen of om strak te worden. Je zult het werk moeten doen. Goede voeding is en blijft de basis. In combinatie met je training en voedingsschema, kun je wel supplementen gebruiken ter ondersteuning. Vitamine C, dit draagt bij aan het behoudt van je weerstand. Magnesium, is goed voor de werking van de spieren. Extra eiwitten voor herstel. CBD ondersteunt bij spierherstel en slaap, fijn  in combinatie met de etherische olie voor spieren & gewrichten, welke helpt bij overbelaste en vastzittende spieren.

Tot slot. Hoe snel bereik je een beach body?

Dit hangt af van je beginsituatie en vetpercentage. Je hebt minimaal 3 maanden nodig, maar realistischer is 6-9 maanden.

Hop hop aan de slag en hou ons in de gaten voor meer inspiratie op dit vlak.