Verliefd op je geur!

Hoe word je gelukkig van geur?

Zelf word ik bijvoorbeeld heel erg gelukkig van de geur van rozemarijn en lavendel. Dit komt omdat dit bij mijn moeder in haar tuin staat en ik dit associeer met een warme thuisbasis. Daarnaast word ik ook gelukkig van de geur van dennennaalden. Dit wekt herinneringen op aan mooie wandelingen op Ibiza. Maar ook van de geur van mijn vriend en zelfs van de hond als hij in het gras heeft gelopen maken me blij. Ook word ik gelukkig van de geur van de NCY ampullen. Deze geven me een gevoel van behaaglijkheid en warmte. Wat zit in deze ampullen en wat doet geur in het algemeen met ons?

Leuke weetjes:

  • Vrouwen ruiken het beste in de meest vruchtbare periode.
  • Bij het uitkiezen van een partner selecteren we op geur.
  • Mannen hebben doorgaans een grotere neus, maar vrouwen ruiken beter. Onze hersenen zijn over het algemeen beter in het herkennen en onderscheiden van geuren.
  • Een mens kan tot maar liefst 1 biljoen verschillende geuren onderscheiden. 

Geur, het ondergeschoven kindje

In onze drukke, hyperactieve westerse cultuur krijgen we de 24/7 prikkels via beeld en geluid. Ook onze tastzin en smaakpapillen gebruiken we om prikkels te ontvangen. Onze reukzin lijkt hierin een ondergeschoven kindje. Toch is dit het enige zintuig dat 24/7 actief is. We ademen immers elke dag een paar duizend keer in en uit. 

Het reukzintuig is het oudste zintuig van de mens en sterk gerelateerd aan het geheugen en de emoties. Bij elke ademhaling worden onze geurreceptoren gevoed met informatie over onze omgeving: we ervaren geuren van plezier, gevaar en seksuele aantrekkingskracht. 

Goed voor je humeur! 

Terwijl onaangename geuren ons voor gevaar of ongemak waarschuwen. Kunnen aangename geuren positieve effecten hebben op de gemoedstoestand. Denk maar eens aan de geur van een vers gezet kopje koffie, van warme croissantjes uit de oven of de geur van lavendel. Wedden dat je van deze geuren een positieve boost krijgt.   

Hoe werkt geur nou toch precies.. En wat gebeurt er in onze bovenkamer? Onze hersenen verwerken informatie die we via de zintuigen zicht, gehoor, tast en smaak ontvangen. 

De reukreceptoren zijn direct aangesloten op ons limbisch systeem. Dat is het emotionele geheugencentrum in onze hersenen, waarin we gevoelens van geluk, angst, verdriet en plezier opslaan. Een heel belangrijk centrum, omdat emoties ons gedrag en herinneringen bepalen. Met geur werkt het in tegenstelling tot de andere zintuigen precies andersom: een geur roept eerst een emotionele reactie op. Pas daarna volgt de verstandelijke herkenning. Lavendelgeur is daar een goed voorbeeld van: je voelt eerst de ontspanning, pas daarna herken je het specifieke aroma. Probeer je maar eens voor te stellen hoe het is om niets te ruiken. Helaas is dit in het Corona tijdperk iets wat steeds vaker voorkomt.

De omgeving waarin je opgroeit vormt een gigantisch hoeveelheid aan geurherinneringen. Dat verklaart waarom we sterke gevoelens van weemoed, geluk of verdriet krijgen bij het ruiken van een bepaalde geur: de geur van een muffe geur, de kleedkamer van je voetbalclub of het huis van je grootouder. Stuk voor stuk krachtige triggers om je terug te brengen naar een bepaalde periode in je leven. Kijk, dát is nou het principe van geurmarketing. Dit wordt o.a toegepast bij winkels zoals Rituals..! 

NCY Menstruatie Ampullen

Nu je wat meer te weten bent gekomen over geuren en het effect ervan, wil ik je wat meer vertellen over onze MENSTRUATIE AMPULLEN. In deze ampullen zitten namelijk een aantal essentiële oliën en kruiden die sterke geuren afgeven. Deze ingrediënten uit NCY Menstruatie Ampullen kunnen bijdragen aan een betere gemoedstoestand:

Komijnzaad Olie
Komijn heeft een erg kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak. Komijn is in de parfumwereld, in de keuken en in de aromatherapie een omstreden ingrediënt. Komijnzaad olie verbetert je humeur en helpt tegen depressieve klachten. 

Sint-Janskruid
St. Janskruid kent een eeuwenoude toepassing en werd voor het eerst ontdekt in het oude Griekenland en Bulgarije. Het wordt gebruikt om wonden te helen, depressie te voorkomen en de kracht van boze geesten weg te jagen. De specifieke klimaat en de bodemgesteldheid van het Balkan-gebergte in Bulgarije, waar onze St. Janskruid groeit, maken het kruid uitzonderlijk waardevol – met superieure antioxidant kwaliteit en significant geneesmiddelen belang. Sint-Janskruid is te gebruiken bij depressies, nachtmerries, opgewondenheid en onrust. Tevens schept het rust en innerlijke harmonie. 


Zoete Amandelolie
Deze geweldige olie wordt gewonnen uit rauwe amandelen. De olie heeft zijn voordelen te danken aan de royale hoeveelheden enkelvoudig onverzadigde vetzuren, vitamine E, kalium, eiwitten, zink en een aantal andere vitamines en mineralen die het bevat. Amandelolie heeft pijnstillende eigenschappen die helpen bij het verlichten van de pijn en gespannen spieren. Teven geeft het je een energie boost!


Jojoba Olie 
Jojoba is één van de meest gebruikte natuurlijke basisoliën en is zeer veelzijdig. Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik. Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant en bevat zeer veel vitamine E en belangrijke vetzuren. Deze olie is uniek omdat het voor ieder huidtype voordelen biedt. Zo reguleert Jojoba olie de vochtbalans van de huidcellen waardoor het hydraterend werkt. 

Deze olie is uniek omdat het voor ieder huidtype voordelen biedt. Met name de gevoelige en droge huid kan van deze waardevolle eigenschap profiteren. Maar Jojoba olie vertraagt ook de talgproductie waardoor het voor mensen met een vette huid een ideaal middel is om de vette huid te behandelen. Dit komt doordat de samenstelling van Jojoba opvallend veel weg heeft van de talg die onze huid produceert.

Rozenolie
Rozenolie is opwekkend, harmoniserend en bekend om zijn helende en antibacteriële eigenschappen. ... Rozenolie brengt genezing voor het hartchakra en als deze open is, versterkt deze olie de energie ervan en het laat je die energie ook uitstralen. 

Waarom ook jij NCY Menstruatie Ampullen moet proberen? 

Kom tot rust, voel de bewustwording in jouw lichaam en mind. Geen schadelijke stoffen en andere onduidelijke ingrediënten maar een volledig puur product gebaseerd op de kracht van de natuur. 

  • Voel je blijer, ontspannen en opgewekt;
  • Verlicht het gevoel van algehele malaise;
  • Verzorgend en ontspannend voor je huid;
  • Verlicht menstruatie krampen.

Tot slot

Ik hoop dat ik jou in deze lange blogpost (1225 woorden) heb kunnen inspireren om eens kennis te maken met aromatherapie. Nu je weet hoe belangrijk geuren zijn en alle ins en outs over NCY Menstruatie ampullen hebt gelezen, is het tijd voor jouw cadeautje. Je ontvangt namelijk 30% korting op onze ampullen. Klik op deze link om direct met korting te shoppen: 

https://ncyessentials.nl/korting/AROMA30

Werkt de korting niet? Gebruik dan code: AROMA30