Geur, massage en muziek

Het stimuleren van je zintuigen heeft veel voordelen voor je humeur, je voelt je meer in het heden en beleeft de dag bewuster.

Geur

Het onderwerp geur heeft mij altijd geïntrigeerd.

Het reukzintuig is het oudste zintuig van de mens en sterk gerelateerd aan het geheugen en emoties. De cortex van de grote hersenen is verantwoordelijk voor het herkennen van bepaalde geuren. In het limbische systeem worden emoties gegenereerd na waarneming van een bepaalde geur en zijn geuren sterk verbonden met het geheugen. Zo kunnen heftig emoties optreden na het waarnemen van een bepaalde geur.

Aromaverzorging in het algemeen beschrijft de toepassing van etherische oliën om ongemak te verlichten en om het algemeen welzijn te verhogen. Preventieve maatregelen staan daarbij op de voorgrond om de zelfhelende krachten te stimuleren.

Aromabehandeling is niet uitsluitend een therapie door middel van aroma’s met gebruik van het reukzin- tuig, maar kan ook rechtstreeks op de huid (bijv. gemengd met amandelolie worden aangebracht. Dit wordt in de aromatherapie vaak beschreven als sensuele geuren voor lichaam, geest en ziel. De natuur heeft ons planten gegeven die veel artsen vaker en vaker gebruiken als complementaire combinatie met de gangbare farmaceutische geneesmiddelen.

Wij juichen dit toe.

Arnica wordt traditioneel gebruikt voor het verminderen van pijn, zwelling en blauwe plekken. Tijm heeft een reinigende en zuiverende werking.
Beide zijn verwerkt in onze spieren & gewrichten olie, waar in totaal maar liefst 13 etherische oliën in zijn verwerkt.

Sinaasappelgeur heeft een kalmerende werking, helpt bij een zenuwachtig gevoel en verbetert je stemming. Daarnaast heeft deze geur ook iets fris en is daarom geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. De geur van sinaasappels en citrus laat mij persoonlijk denken aan zonovergoten zomers in Italië, pure gelukzaligheid en warmte. Wil je een fijn ritueel creëren voor het slapen gaan, check dan onze pillowspray.

Massage

Aanraken stimuleert oxytocine, ook wel het gelukshormoon genaamd. Een lichte massage - alleen of met iemand anders - is een geweldige manier om even tot jezelf te komen en je stemming te verbeteren. Sint Janskruid, onder andere verwerkt in onze menstruatie ampullen, heeft een positieve invloed op het humeur. Deze etherische olie bevat maar liefst 8 essentiële oliën en is een geweldig product om je buik mee te masseren.

Muziek

Eerder hebben wij je al kennis laden maken met de helende kracht van muziek. Check hier onze blog.