Massage nodig? Doe het zelf!

10 minuten zelf massage ritueel met CBD

Zelfmassage is een eeuwenoude methode voor het bevorderen van de algemene gezondheid en het welzijn. Van het verlichten van een droge huid tot het stimuleren van energie. Het is tevens ook een rustmomentje om even bij jezelf in te tunen. 

1. Hoofd & gezicht

 Hiervoor gebruik je de Skin crème.

Begin met 1 pompje, gebruik je eerste en tweede vinger en werk in een cirkelvormige beweging, beginnend bij je kaak. Masseer naar boven en kom samen in het midden van je voorhoofd.

2. Nek & schouders

Hiervoor gebruik je de etherische olie voor spieren & gewrichten.

Laat een paar druppels op de palm van je hand vallen. Kneed met twee of drie vingertoppen op de achterkant van je nek, waar je nek en schouders elkaar raken. Laat los wanneer de spier meer ontspannen aanvoelt. Ga vervolgens met je vingers zachtjes over de achterkant van je nek totdat de olie is geabsorbeerd.

3. Bovenzijde rug

Hiervoor gebruik je de etherische olie voor spieren & gewrichten.

Begin aan de rechterkant, knijp de trapeziusspieren drie keer in en laat ze weer los en rol dan met je vingers over de spier, beginnend aan de buitenkant en bewegend naar de basis van je nek. Herhaal dit aan de linkerzijde.

4. Onderkant rug

Hiervoor gebruik je de etherische olie voor spieren & gewrichten.

Plaats de duimen stevig in het midden van de lage rug en masseer de olie in met een cirkelvormige beweging vanuit het midden.

5. Voeten

Hiervoor gebruik je de Skin Crème. 1 pompje is genoeg.

Ga zitten met één voet gekruist over de andere knie. Oefen druk uit met je duim op je voetholte en glijd zachtjes met je duim omhoog naar de grote teen. Ga vanuit het midden van de voet en herhaal de beweging naar elke teen toe. Gebruik overtollige crème om de bovenkant van je voeten en enkels te masseren.  

Maak hier een dagelijks ritueel van in de avond, net als tandenpoetsen. Het zal je helpen je lichaam en geest te ontspannen.